Kalis Ilustrisimo historia

Kalis Ilustrisimon alkuperä voidaan jäljittää Bantayanin saarelle Cebun kaupungin pohjoisosaan. Kalis tarkoittaa terää ja Ilutrisimo on järjestelmän levittäjän Antonio ”Tatang” Ilustrisimo nimi.

Antonio ”Tatang” Ilustrisimo kuten GM Tony Diego kuvailee:
Tatang, sellaisena kuin hänet tunnettiin, oli soturi maailman tiukimmassa merkityksessä. Hän oli katutaistelija ja hänen opetustapansa oli tilannekohtainen. Hänen filosofiansa oli, että ei ollut mitään perustavaa eikä edistynyt. Taistelutilanne saneli käytettävät tekniikat.

Tatang pyysi sinua hyökkäämään hänen kimppuunsa ja hän toteuttaisi tekniikan. Jos halusit hänen toistavan tuon tekniikan, sinun on suoritettava hyökkäys täsmälleen samalla tavalla kuin se alun perin suoritettiin (sama kulmaetäisyys, nopeus jne.), koska jos hyökkäys jollakin tavalla poikkeaisi, Tatang käyttäisi muunnelmaa tai erilaista tekniikkaa puolustuksessa ja torjunnassa, mutta jos hyökkäys suoritettaisiin täsmälleen samalla tavalla kuin ennen, hän ehkä toistaisi saman tekniikan. Sillä kuten sanoin aiemmin, etäisyys-nopeus-kulma eivät koskaan olleet täsmälleen samat Tatangille ja hän käytti eri tekniikkaa jokaiseen.

Vaikka Tatang nähtiin usein opettamassa Lunetassa, Manilassa se ei lopu tähän. Omistautuneet oppilaat menivät Tatangin kotiin lisäopetusta varten. Siellä Tatang selittäisi taistelujärjestelmäfilosofiansa syvemmän merkityksen, mielen läsnäolon taisteluissa, oikean kehon asennon, terän (kalis) tietoisuuden ja suuntauksen sekä silmän käytön. Luettelo on loputon, koska vanhalla miehellä oli runsaasti tietoa ja kokemusta.

Usein kysyttiin, miksi Ilustrisimo-tyylillä ei ole vakiomittaisia aseita. Yksi syy tähän on se, että taistelun luonne ei salli aina suotuisaa tilannetta. Ilustrisimo-harjoittaja on siten koulutettu käsittelemään sopivasti erilaisia ​​eripituisia ja -kokoisia aseita riippuen siitä, mitä on saatavilla.

Tatang oli hyvin mukana ajoituksen tärkeydessä. Tiettyjen etäisyyksien säilyttäminen vastustajaan, kuten pitkä, keskipitkä, lyhyt ja trankada (lukitustekniikat, jotka suoritettiin hyvin läheltä) liittyi paljon ajoituksen ja hyökkäyskulmien parantamiseen.

Tatangilla ei ollut vyäarvoja tai -tasoja. Olit joko oppilas tai ohjaaja. Hän ei koskaan tarjonnut tietoa. Oppilaan tehtävänä oli kysyä oikea kysymys.

Tatang uskoi, että tekniikat olivat tärkeämpiä kuin toteutus. Sillä jos tekniikka on huono, se vaatii erittäin taitavan henkilön suorittamaan sen ja voittamaan vastustajan, kun taas tehokas tekniikka, vaikka se toteutetaan huonosti, suojaa itseään.

Antonio #Tatang” Ilustrisimo